PDF-ikonPrintikon

Kampagnen 2014: Fokus på børns sygdom og mere fornuftig brug af antibiotika

"Skal mit barn ha' antibiotika?" Sådan lyder spørgsmålet på de pjecer og plakater, som er en del af dette års kampagne om mere fornuftig brug af antibiotika til børn. Svaret er, at alle børn bliver syge, får hoste, forkølelse og ondt i ørerne - men de skal sjældent have antibiotika!

Kampagnen "Skal mit barn ha' antibiotika?" er et samarbejde mellem Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Lægeforeningen, Sundhedsstyrelsen, Dansk Selskab for Almen Medicin, Danske Regioner, Danmarks Apotekerforening og Statens Serum Institut.

Alle børn bliver syge, får hoste, forkølelse og ondt i ørerne – men de skal sjældent have antibiotika!Plakat - Skal mit barn ha' antibiotika?

Antibiotika virker aldrig på virus

Næsten alle infektioner i ører, næse og hals skyldes virus. Antibiotika virker ikke på virus, lindrer ikke smerter og kan ikke gøre barnet hurtigere rask.

Antibiotika er overflødig ved lette bakterieinfektioner

En let mellemørebetændelse eller halsbetændelse kan kroppen selv bekæmpe – også når den skyldes bakterier. Antibiotika lindrer ikke smerterne, og barnet bliver sjældent hurtigere rask.

Antibiotika kan have bivirkninger

Antibiotika påvirker den naturlige balance af nyttige bakterier i barnets krop − og det kan give ondt i maven, diarré, opkastninger og udslæt.

Antibiotika giver risiko for resistente bakterier

Der er altid risiko for, at bakterier bliver modstandsdygtige overfor antibiotika. For at vi kan beholde antibiotika som en effektiv medicin mod svære bakterielle infektioner, fx svær bakteriel lungebetændelse, er det derfor vigtigt at begrænse overflødig brug af medicinen.

Dette element kræver, at du har en opdateret version af Adobe Flash Player installeret. Klik på linket for at hente den:

 

Sidst redigeret 29. maj 2017

Bestil pjece og plakat

Pige der hoster

Pjecen og plakaten "Skal mit barn ha' antibiotika?" kan bestilles i webshoppen hos Komiteen for sundhedsoplysning.